Uygulama Esaslari

 1

Subasman Profili

Yalıtım plakasının kalınlığına uygun subasman profili dübellerle (dübeller arası 30 cm olmalıdır.) alt duvar başlangıcına sabitlenir.

 2

Dübelleme / Çakma Dübel

Yapıştırıcı kuruduktan sonra dübellemeye geçmeden önce en az 24 saat beklemeli ve plakanın birleşim yerleri hemyüz olacak şekilde zımparalanmalıdır. Dübelleme yüzeyde 6 adet/m2, duvar kenarlarında ise 8 adet /m2 olacak şekilde yapılmalıdır.

 3

Taşıyıcı File Uygulaması

Taşıyıcı file, sıvanın içersine gömülmek suretiyle tek seferde, düşey olarak uygulanmalıdır. Uygulamada sürekliliği sağlamak için taşıyıcı fileler birbiri üzerine düşeyde 10 cm bindirilmelidir. Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta taşıyıcı filenin sıva katmanının ortalarına veya ortanın biraz dışına denk gelmesidir.

 4

Pütürlü (tane) ve Taraklı (çizgi) Dokulu Son Kat Kaplamalar Uygulaması

Değişik yüzey ve kalınlık çeşitlerinden biri seçildikten sonra son kat kapalama paslanmaz çelik mala ile yüzeye uygulanmalı ve plastik strüktür mala ile perdahlanmalıdır. Soğuk derz oluşumuna izin verilmemeli, yüzeyler güneş ışığından korunmalıdır. Aksi takdirde desen ve yüzey bozuklukları oluşabilir.

 5

Yapıştırma

Isı yalıtım plakalarının bir yüzeyine bastırıldıktan sonra %40’lık bir yapışma yüzeyi oluşacak şekilde 1-2 cm tabaka kalınlığında Yapıştırma Harcı sürülür. Yapıştırıcı, plakanın kenarında yaklaşık 5 cm’lik bir çerçeve ve ortada 3 öbek oluşturulacak şekilde uygulanır.

 6

Köşe

Şakülünde ve darbelere dayanıklı köşeler elde etmek için Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri için tasarlanmış PVC veya Alüminyum fileli köşe profilleri kullanılmalıdır. Son kat donatı ile donatılarının 10 cm binili olmasına dikkat edilmelidir.

 7

Kaplama Astarı Uygulaması

Taşıyıcı file, sıvan katı, son kat kaplama uygulamasından önce kurumuş ve mukavametini almış olmalıdır. Astar olarak her tür kaplama için uygun olan atar kullanılmalıdır.